zondag, 26 december 2010

Recept van de week - gefrituurde mosselen met tartaarsaus (aperitiefhapje)

Gefrituurde mosselen met tartaarsaus

2 kg mosselen
1 takje tijm
1 laurierblaadje
2 dl witte wijn
paneermeel
1 eiwit
6 eetlepels bloem
tartaarsaus

Spoel de mosselen en verwijder de kapotte schelpen.
Kook ze 'naturel' (met soepgroente, de tijm, laurier en de witte wijn) tot ze gaar zijn.
Haal de mosselen uit de schelp en laat ze afkoelen.
Rol de koude mosselen in de bloem, wentel in het losgeklopte eiwit en als laatste in het paneermeel.
Fruit de gepaneerde mosselen in de frituur op 160°C gedurende 2 minuten. Laat even uitlekken.
Vul enkele lege mosselschelpen met de tartaarsaus.  Serveer samen met de mosselen.

09:05 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 19 december 2010

Recept van de week - Kipfilet met mascarponesaus

Kipfilet met mascarponesaus

1 sjalot
20 g boter
1 kruidentuiltje (tijm - laurier - peterseliestengels)
zout en peper
4 eetlepels Solo Delifine
100 g mozzarella
tagliatelle
4 kipfilets
4 plakjes parmaham
500 g tomaat
1 kleine ui
1 teentje look
250 g mascarpone
fijngehakte basilicum

Verwarm de over voor op 200°C.

Voor de saus:
Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot met de boter.
Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe.
Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.

Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met de in stukjes gehakte mozzarella, giet er de Solo Delifine over en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.

Kook de tagliatelle intussen al dente. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.

08:37 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 12 december 2010

Recept van de week -Pastinaaksoep met kokos

Pastinaaksoep met kokos

1 pastinaak
1 prei
1 ui
1 blik kokosmelk
1 liter kippenbouillon
1 bosje koriander
1 stukje gember
boter
peper
zout
curry

Kuis en snij de pastinaak, ui, prei, koriander en de gember in kleine stukjes.
Stoof ze aan in wat boter en giet er dan de kippenbouillon en de kokosmelk over.
Laat dit een half uurtje koken en mix het.
Kruid eventueel af met wat curry, peper en zout.

08:35 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 05 december 2010

Recept van de week - vleesribben in bruine saus

Vleesribben in bruine saus

eenvoudig receptje voor 2 personen

650gr vlees ribben
1/2 l bruin bier
2 grote ajuien
laurier blad
peper en zout
boter
luikse siroop
1 boterham met mosterd

Kruid de vleesribben en bak ze aan in wat boter. Doe er de ajuinen en het laurierblaadje bij.
Overgiet met het bier. Als de bereiding begint te pruttelen leg je er de boterham met mosterd op.
Laat gaar worden op een laag vuur.
Juist voor het opdienen een soeplepel luikse siroop erbij doen.



08:19 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

zondag, 28 november 2010

Recept van de week - Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

800 g bereid gehakt varken + kalf
1 kleine bloemkool
1 ui
1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten
2 dl lichte room
3 eetl. paneermeel
1 eetl. boter
1 ei
4 takjes peterselie
1/2 koffielepel tijm
1 koffielepel basilicum
1/2 eetl. paprika
peper en zout
Bereiding 5 min. + 1 u in de oven

 

Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.

Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over.
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.
Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Schuif in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden.
Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.

Lekker met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 21 november 2010

Recept van de week - choco muffins

Choco Muffins

280 gram bloem
choco
2 eieren
100 gram boter
100 gram poedersuiker
10 cl melk
1 natuuryoghurt
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje bakkersgist
1 snuifje zout

Meng in een kom de bloem, het zout en de bakkersgist.
Klop in een andere kom de eieren op met een garde en voeg daarna de suiker en het zakje vanillesuiker toe.
Meng dit alles goed.
Giet er de gesmolten boter door, de melk en de yoghurt.
Doe op het laatst het mengsel uit de vorige kom toe.
Vul de muffinvorm voor 1/3 met het mengsel en maak een klein putje in het midden.
Doe hierin een beetje choco en maak het met deeg terug toe.
Zet gedurende 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Wacht 5 minuutjes voor ze uit de vorm te halen.

07:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 14 november 2010

Recept van de week - krokante groentenwafels

Krokante groentenwafels

500 gr gekookte groenten van de dag ervoor
2 soeplepels bloem
1 ei
1 koffielepel curry
50 gram boter
1 bosje peterselie
olijfolie
peper en zout

Plet de groenten met een vork in een kom, voeg er de in kleine stukjes gesneden boter, de bloem, het ei, de fijngehakte peterselie, de curry, het zout en de peper bij.
Kneed tot je een homogeen deeg hebt.
Verwarm de olie in een pan en voeg enkele soeplepels van de groentenpuree toe. Maak het geheel plat met een lepel zodat je een wafeltje bekomt.
Laat gedurende ongeveer 5 minuten per kant goudbruin bakken.
Maak zo het hele deeg op.
Laat de wafels uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm (bijvoorbeeld met chipolataworstjes)

06:53 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 07 november 2010

Recept van de week - Appeltaart

Appeltaart

(gebruikte materialen: Tupperware)

Ingrediënten:
Een kruimel- of bladerdeeg
5 appelen
50 gr suiker
2 eieren

Bereiding:   
Leg het deeg in de multiflex van Tuperware.
Schil de appels en maak schijfjes op de snijplank. Schik op de taartbodem.
Klop de suiker en de ganse eieren in de mengkom  met de elektrische klopper tot wit schuim.
Giet het over de appels.
Plaats de taart gedurende 30 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Laat de taart 15 min. in de vorm staan alvorens te ontvormen.

07:37 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 31 oktober 2010

Recept van de week - Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Aardappelkoekjes met gerookte zalm

4 geschilde aardappelen
1 ui gepeld
1 ei + 1 eiwit
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels fijngehakt bieslook
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
+
3 eetlepels room
2 sneetjes gerookte zalm in reepjes gesneden

Rasp de helft van de aardappelen met een grove rasp. Rasp de andere helft met een fijnere rasp.
Rasp de gepelde ui met een grove rasp. Meng de aardappelen met de ui in een vergiet boven een kom.
Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Giet het mengsel in een kom. Meng er een ei en een eiwit, maïzena, bieslook, zout en peper door tot een beslag.
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Neem 1 koffielepel van het beslag, schep het in de pan en laat 1 minuut aan elke kant bakken.
Herhaal dit met de rest van het beslag.
Verdeel de koekjes over bordjes of kommetjes.
Garneer met de room en enkele reepjes zalm. Dien lauwwarm op.

09:34 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

zondag, 24 oktober 2010

Recept van de week - Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

250 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
90 gram fijne suiker
1 geraspte schil van een sinaasappel
200 gr diepvries bosbessen
90 gram gesmolten boter
175 ml melk
1 theelepel vanille-essence
1 ei
zout

Zeef in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuifje zout.
Voeg er de sinaasappelschil en de (niet ontdooide) bosbessen aan toe.
Maak in het midden een kuiltje. Schenk er de gesmolten boter, de melk, de vanille-essence
en het losgeklopt ei in. Vermeng tot een glad beslag.
Schep het beslag in papieren bakvormpjes en bak +/- 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

07:33 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 17 oktober 2010

Recept van de week - Champagne-trappist apperitief

Champagne-trappist apperitief

4 dl champagne of schuimwijn
1 flesje donker trappistenbier (12∞)

Plaats de champagne en het bier enkele uren in de koelkast tot ze een temperatuur van 9°C hebben.
Vul de glazen met 2/3 champagne en 1/3 bier (bier doen schuimen).

08:32 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 10 oktober 2010

Recept van de week - Opgerold broodhapje

Opgerold broodhapje

Toastbrood in de lengte gesneden
Smeerboter
Plakjes gerookte zalm, plakjes Gandaham, plakjes gekookte ham
Aluminiumfolie

Neem het toastbrood dat in de lengte gesneden is en snijd de korst ervan af. Smeer in met boter.
Beleg met ofwel een plakje gekookte ham, een plakje zalm, of met een plakje gandaham.
Laat het bovenste deel (ongeveer 3 cm) onbelegd - dus daar heb je enkel boter.
Rol de snede brood met beleg op.
Zorg ervoor dat je eindigt met het stukje onbelegd.
Rol de broodrol op in aluminiumfolie. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Snijd in schijfjes vlak voor je het serveert.

07:29 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 03 oktober 2010

Recept van de week - Bladerdeeg hapje met mosseltjes in kruidenboter

Bladerdeeg hapje met mosseltjes in kruidenboter

70 gram boter op kamertemperatuur
sap van 1/2 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel gehakte bieslook
1 theelepel gehakte kervel
10 mini-taartjes
30 gekookte mosseltjes

Klop de boter romig en roer er geleidelijk het citroensap en 1 eetlepel water onder.
Voeg er de gehakte kruiden aan toe.
Verwarm de mini-taartjes in een voorverwarmde oven van 180°C.
Leg in elk mini-taartje 3 mosselen en bedek met een theelepel van de kruidenboter.
Plaat even onder de grill en serveer onmiddellijk.

06:26 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 26 september 2010

Recept van de week - Aardappel/ham potje

Aardappel-ham potje

600 g aardappelpuree (vers of overschot van de vorige dag)
kaassaus
250 g gemengde groenten
versgemalen zwarte peper
8 schijven beenham
olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°. Roer de kaassaus onder een aardappelpuree, tot je een glad mengsel hebt.
Bak de groenten aan in de olijfolie en meng ze onder de puree.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Bedek 8 kleine cakevormpjes met de ham. Goed aandrukken. Verdeel de puree over deze vormpjes.
Bak ze 15-20 minuten in de oven.
Haal de hampotjes voorzichtig uit de vormpjes en dien ze op als voorgerechtje.

07:22 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 19 september 2010

Recept van de week - Bladerdeeg hapje met zalm en mierikswortel

Bladerdeeg hapje met zalm en mierikswortel

10 minitaartjes
200 gram zalm
4 eetlepels olijfolie
2 koffielepels mierikswortel
2 eetlepels room
sap van 1/2 citroen
5 kerstomaatjes
peper en zout

Verwarm de mini-taartjes in een voorverwarmde oven van 180∞C.
Snij de zalm in kleine blokjes. Voeg er de olijfolie, de mierikswortel en de room bij.
Meng goed dooreen en laat dit mengsel lauw worden op een zacht vuurtje.
Kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap.
Vul de mini-taartjes met dit mengsel en garneer met een half kerstomaatje.

07:19 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 12 september 2010

Recept van de week - glaasje van gerookte zalm en verse kaasmousse

Glaasjes van gerookte zalm en mousse van verse kaas met kruiden

400 g gerookte zalm
350 g verse kaas
20 cl vloeibare room
3 bieslookstengeltjes
2 bosjes kervel
2 takjes platte peterselie
1 takje dragon
Solo Delifine room
peper en zout

Was en droog alle kruiden en hak ze fijn. Mix de verse kaas en doe hem in een glazen kom.
Voeg er de kruiden, peper en zout aan toe en meng goed.
Klop de vloeibare room tot chantilly. Voeg hem voorzichtig toe aan het mengsel met verse kaas.
Controleer de smaak en voeg eventueel peper of zout toe.
Verdeel de kaasmousse over zes glaasjes. Snij de gerookte zalm in kleine blokjes.
Doe er een beetje Solo Delifine room bij. Verdeel de zalmblokjes over de coupes.
Zet ze in de koelkast tot u ze opdient.

08:13 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 05 september 2010

Recept van de week - Roze garnalen buideltjes

Buideltjes met roze garnalen

1 komkommer
250 g roze garnalen
1 koffielepel  curry
100 ml volle room
12  brickblaadjes
Gesmolten boter

Laat de oven voorverwarmen op 180°C, zonder het rooster. Schil de komkommer en snij hem in blokjes.
Laat gedurende  5 minuten in de microgolfoven stoven op 750 Watt en laat uitlekken.
Voeg er de gepelde garnalen, de room, de curry, het zout en de peper aan toe en meng goed.
Voor de buideltjes: beboter 2 brickvellen, leg ze op elkaar, leg een deel van de vulling in het midden, haal de boorden naar elkaar toe en rijg ze op een tandenstoker.
Leg de buideltjes op de koude rooster van de oven.
Laat gedurende 12 tot 15 minuten op 180°C bakken.
Dien warm op.

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 29 augustus 2010

Recept van de week - Abrikozentaartjes

Abrikozentaartjes

(Tuperware materialen)

Ingrediënten
250 g bloem
100 g gezouten en gesmolten boter
1 ei
50 ml water
1 blik abrikozen

Giet alle ingrediënten voor het deeg in volgorde in de Quick Chef van Tuperware en draai enkele keren aan het handvat. Haal het deeg eruit en werk verder af tot een bol en laat het 1 u rusten.
Rol het deeg uit op een Deegblad.
Snij vervolgens met de Tartelettesnijder rondjes uit het deeg en plaats deze in de MultiFlex Tartelette. 
Giet op het deeg een mengeling van 50 g suiker en 50 g bloem. Leg de abrikozen, in 4 gesneden op het deeg en bestrooi met lichtbruine suiker. Plaats in de oven en laat 40 tot 45 min in een voorverwarmde oven bakken op 200°C.

08:05 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 22 augustus 2010

Recept van de week - Honingkoekjes

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Honingkoekjes


(ongeveer 40 koekjes)
120 gram boter
120 gram suiker
5 eetlepels honing
1 ei
450 gram bloem
mespunt zout
1 theelepel kaneel

 


Boter en suiker schuimig roeren. De honing en het ei erdoor kloppen. Zeef de bloem met zout en kaneel in gedeelten door het botermengsel. Spatel er voorzichtig onder.

Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er koekjes uit.

De koekjes op een ingevette bakplaat leggen en in ongeveer 16 minuten in een voorverwarmde oven (160° C) goudbruin en gaar bakken.

De koekjes lossteken en laten afkoelen.

07:54 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 01 augustus 2010

Recept van de week - Romige vistaart

Romige vistaart

500 tongfilets, in reepjes gesneden
1 kg aardappelen, in blokjes gesneden
2 eieren
2 grote handen vol spinazie
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte wortel
olijfolie
3 dl slagroom
200 g geraspte kaas
sap van 1 citroen
3 lepels mosterd
nootmuskaat
peper en zout
       
Bereidingswijze:
Kook de stukjes aardappel tien minuten in gezouten water en kook de eieren hard. Zet ondertussen een vergiet op dezelfde kookpan en stoom de spinazie daarin een minuutje.
Laat aardappelen en spinazie uitlekken, pel de eieren en snij ze in vier.
Bak ui en wortel vijf minuten in olijfolie. Slagroom toevoegen en aan de kook brengen.
Pan van het vuur nemen en kaas, citroensap en mosterd er doorheen roeren.
Doe tong, spinazie en eieren in een grote vuurvaste schotel en giet er de saus over. Plet de aardappelen, kruid ze met peper, zout en nootmuskaat en verdeel de puree over de vis.
Zet de schotel een half uur in een op 230° voorverwarmde oven tot de laag aardappelen goudbruin is.

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 25 juli 2010

Recept van de week - Pannenkoekhapjes met roomkaas en gerookte zalm

Pannenkoekhapjes met roomkaas en gerookte zalm

Ingrediënten:
pak pannenkoek-mix
Melk (volgens de hoeveelheid op de verpakking)
1 pakje gerookte zalmfilet
100 g verse roomkaas
2 eetlepels room
verse bieslook en dille
een teentje knoflook

Bereiding:
Maak de pannenkoeken volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng daarna de verse roomkaas met de room tot een gladde masse.
Hak de kruiden fijn en meng deze onder het roomkaasmengsel.
Verdeel het roomkaasmengsel over de pannenkoeken en beleg ze met de plakjes gerookte zalm.
Rol de pannenkoeken op en snijd ze in stukjes.
Laat afkoelen en geef als aperitief hapje.

06:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 18 juli 2010

Recept van de week - perziktiramisu

Perziktiramisu

Ingrediënten:
100 ml sterke koffie of espresso
12 lange vingers
1 blik halve perziken op siroop (410 g), uitgelekt
1 bakje mascarpone (250 g, zachte roomkaas)
50 g witte chocolade

Bereiden:
Schenk de koffie in een diep bord. Doop de lange vingers in de koffie en leg steeds 3 koekjes naast elkaar op een bordje.
Snijd de perziken in dunne plakjes en bewaar de siroop.
Verdeel de perzik over de koekjes.
Klop met een garde 3 eetlepels perziken-siroop door de mascarpone en verdeel het mascarponemengsel over de perzik.
Rasp de chocolade boven de toetjes en serveer ze direct.

08:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 11 juli 2010

Recept van de week - Ovenfarfalle met zalm en prei

Ovenfarfalle met zalm en prei

Ingrediënten:
300 g farfalle (zak 500 g, pasta)
2 pakken prei à la crème (a 450 g, diepvries)
4 zalmfilets wild (zak 750 g, diepvries) ontdooid en in stukjes
1 doosje basilicum (50 g, diepvries)
2 beschuiten, verkruimeld
1 eetlepel olijfolie

Materialen:
lage ovenschaal

Bereiden:
Verwarm de ovengrill voor.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig.
Roer de stukjes zalm erdoor. Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfalle.
Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuïg te maken. Doe het farfallemengsel in de ingevette ovenschaal.
Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel.
Schuif de schotel 15 centimeter onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 minuten goudbruin worden.

08:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 04 juli 2010

Recept van de week -Thaise groentecurry met omeletreepjes

Thaise groentecurry met omeletreepjes

Ingrediënten:
300 g snelkookrijst
3 eetlepels zonnebloemolie
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
2 eetlepels Thaise groene curry (zakje 70 g)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
4 eieren, losgeklopt
75 g cashewnoten, ongezouten

Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de aubergine en de courgette 3 minuten.
Voeg de Thaise groene curry toe en bak even mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat op laag vuur in 8 minuten gaar worden.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erin, voeg zout naar smaak toe.
Bak de omelet in 5 minuten gaar, keer halverwege.
Laat de omelet afkoelen.
Rol voorzichtig op en snijd in dunne reepjes. Schep de rijst in kommen.
Schep de curryerop en verdeel de omeletreepjes en de cashewnoten erover.

05:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 27 juni 2010

Recept van de week - Mosselen met knoflookkruim

Mosselen met knoflookkruim

ingrediënten:
- 1 kg mosselen, afgespoeld
- 1 citroen, schoongeboend
- 3 sneetjes wit-casinobrood oud, zonder korst
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 theelepels basilicum op oliebasis (potje 135 g)

Materialen:
keukenmachine

Bereiden:
Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ze in weinig water 6 min. Giet af en verwijder de dichte mosselen.
Maak de mosselen los in de schelp, doe ze terug in één schelphelft en leg deze los op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maal het brood tot kruim in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp, 2 el citroensap, de knoflook, het basilicum en peper en zout toe.
Verdeel het kruim over de mosselen. Bak de mosselen in de oven in 6-8 min. krokant en goudbruin.
Lekker met extra partjes citroen.

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 20 juni 2010

Recept van de week - frambozencake

Frambozencakejes

300 gram frambozen
5 eetlepels melk
2 pakjes vanillesuiker
250 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
120 gram suiker
1 ei
50 gram boter
0.5 dl melk

Was de frambozen en laat ze uitlekken. Laat de melk koken samen met de vanillesuiker. Voeg de frambozen (enkele overhouden)  toe en verhit alles gedurende 5 minuten op een laag vuurtje.
Vermeng de bloem met de bakpoeder, de suiker, het ei, de zachte boter en 0,5 dl melk.
Daarna de afgekoelde frambozen en het vocht er goed doorheen scheppen.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet kleine bakvormpjes in en vul ze met het deeg.
Laat 25 minuten bakken in de hete oven.
Haal de vormpjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen vooraleer je er de minicakes uithaalt.
Versieren met frambozen.
   

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 13 juni 2010

Recept van de week - Thaise kip met mango

Thaise kip met mango

1 Kipfilet (2personen)
1/2 Mango
1 blik kokosmelk
1 stukje gemberwortel
Peper en zout
1 ui (gesnipperd)
Currypoeder
Olijfolie

Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak goudbruin in de olijfolie.
Voeg de ui en de gemberwortel toe en bak even mee.
Giet er de kokosmelk over en kruid met peper, zout en currypoeder.
Laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
Snij de mango in smalle reepjes en voeg deze toe.
Laat het geheel nog een 5-tal min pruttelen.
Serveer met rijst of mie.

11:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Recept van de week - wijncake

Wijncake

75 g suiker
500 g kant-en-klaar cakemix
100 g instant puddingpoeder (vanille)
125 g boter
5 dl witte wijn
4 eieren
2 tl kaneel
250 g poedersuiker
2 el melk
1 tl nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter.
Meng de suiker met 1 tl kaneel en bestuif de wand van de cakevorm daarmee.
Meng de cakemix, de pudding, 1 tl kaneelpoeder, nootmuskaat, boter, eieren en wijn goed onder mekaar. Vijf minuten kneden.

Het deeg in de cakevorm doen en 50-60 minuten in de oven plaatsen.
Volledig laten afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met de melk en een snuifje kaneel.
Blijven roeren tot je een gladde saus hebt. Eventueel extra melk toevoegen.
Giet dit mengsel over de cake.

10:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 06 juni 2010

Recept van de week - Truffelsterretjes

Truffelsterretjes

het deeg:
200 gram boter
75 gram suiker
2 pakjes vanillesuiker
1 ei
300 gram bloem
snuifje zout
vulling:
50 gram mascarpone
1/2 theelepel bloemsuiker
50 gram bittere chocolade
1 afgestreken theelepel boter
2 theelepels rum
afwerking:
50 gram wit glazuurpoeder

Verwarm de mascarpone met de suiker, de geraspte chocolade en de boter, tot de chocolade helemaal gesmolten is. Roer glad en voeg de rum toe.
Laat 4 uur afkoelen in de koelkast.
Kneed vervolgens het deeg met de opgegeven ingrediënten.
Zet het 1 uur in de koelkast. Rol het uit tussen 2 vellen folie.
Steek er sterretjes uit.
Steek uit de helft van de sterren in het midden een kleiner sterretje.
Leg ze op bakpapier en bak in ca 10 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.
Maak het witte glazuur zoals aangegeven op de verpakking.
Bestrijk er de sterren met gaatjes mee. Laat opdrogen.
Klop de kaas-chocomousse nog eens goed op.
Bestrijk er de volle sterretjes mee.
Leg op elk truffelsterretje een sterretje met glazuur en druk lichtjes aan.

 

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 30 mei 2010

Recept van de week - Sgroppino (drankje)

Sgroppino

Ingrediënten
1/2 liter prosecco (fles 0.75 liter)
100 ml wodka (slijter)
1 limoen
2 bakken citroen sorbetijs (a 500 ml)

Materialen
8 champagneflûtes

Bereiden

Zet de prosecco, de wodka en de champagneflûtes ruim van tevoren in de koelkast, zodat ze goed koud zijn. Snijd de limoen in 8 dunne plakjes en snijd elk plakje tot de helft in.
Doe het sorbetijs in een mengkom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en de wodka erdoor.
Schenk de sgroppino in de flûtes en steek het limoenschijfje op het glas.
Serveer direct.

Extra:
Voor een romige sgroppino vervangt u 1 bak citroensorbetijs door 1/2 bak vanilleroomijs (1 liter).

09:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende