zondag, 26 december 2010

Recept van de week - gefrituurde mosselen met tartaarsaus (aperitiefhapje)

Gefrituurde mosselen met tartaarsaus

2 kg mosselen
1 takje tijm
1 laurierblaadje
2 dl witte wijn
paneermeel
1 eiwit
6 eetlepels bloem
tartaarsaus

Spoel de mosselen en verwijder de kapotte schelpen.
Kook ze 'naturel' (met soepgroente, de tijm, laurier en de witte wijn) tot ze gaar zijn.
Haal de mosselen uit de schelp en laat ze afkoelen.
Rol de koude mosselen in de bloem, wentel in het losgeklopte eiwit en als laatste in het paneermeel.
Fruit de gepaneerde mosselen in de frituur op 160°C gedurende 2 minuten. Laat even uitlekken.
Vul enkele lege mosselschelpen met de tartaarsaus.  Serveer samen met de mosselen.

09:05 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.