zondag, 19 december 2010

Recept van de week - Kipfilet met mascarponesaus

Kipfilet met mascarponesaus

1 sjalot
20 g boter
1 kruidentuiltje (tijm - laurier - peterseliestengels)
zout en peper
4 eetlepels Solo Delifine
100 g mozzarella
tagliatelle
4 kipfilets
4 plakjes parmaham
500 g tomaat
1 kleine ui
1 teentje look
250 g mascarpone
fijngehakte basilicum

Verwarm de over voor op 200°C.

Voor de saus:
Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot met de boter.
Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe.
Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.

Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met de in stukjes gehakte mozzarella, giet er de Solo Delifine over en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.

Kook de tagliatelle intussen al dente. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.

08:37 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.