zondag, 28 november 2010

Recept van de week - Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

800 g bereid gehakt varken + kalf
1 kleine bloemkool
1 ui
1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten
2 dl lichte room
3 eetl. paneermeel
1 eetl. boter
1 ei
4 takjes peterselie
1/2 koffielepel tijm
1 koffielepel basilicum
1/2 eetl. paprika
peper en zout
Bereiding 5 min. + 1 u in de oven

 

Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.

Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over.
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.
Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Schuif in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden.
Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.

Lekker met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.