zondag, 12 september 2010

Recept van de week - glaasje van gerookte zalm en verse kaasmousse

Glaasjes van gerookte zalm en mousse van verse kaas met kruiden

400 g gerookte zalm
350 g verse kaas
20 cl vloeibare room
3 bieslookstengeltjes
2 bosjes kervel
2 takjes platte peterselie
1 takje dragon
Solo Delifine room
peper en zout

Was en droog alle kruiden en hak ze fijn. Mix de verse kaas en doe hem in een glazen kom.
Voeg er de kruiden, peper en zout aan toe en meng goed.
Klop de vloeibare room tot chantilly. Voeg hem voorzichtig toe aan het mengsel met verse kaas.
Controleer de smaak en voeg eventueel peper of zout toe.
Verdeel de kaasmousse over zes glaasjes. Snij de gerookte zalm in kleine blokjes.
Doe er een beetje Solo Delifine room bij. Verdeel de zalmblokjes over de coupes.
Zet ze in de koelkast tot u ze opdient.

08:13 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.