zondag, 22 augustus 2010

Recept van de week - Honingkoekjes

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Honingkoekjes


(ongeveer 40 koekjes)
120 gram boter
120 gram suiker
5 eetlepels honing
1 ei
450 gram bloem
mespunt zout
1 theelepel kaneel

 


Boter en suiker schuimig roeren. De honing en het ei erdoor kloppen. Zeef de bloem met zout en kaneel in gedeelten door het botermengsel. Spatel er voorzichtig onder.

Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er koekjes uit.

De koekjes op een ingevette bakplaat leggen en in ongeveer 16 minuten in een voorverwarmde oven (160° C) goudbruin en gaar bakken.

De koekjes lossteken en laten afkoelen.

07:54 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.