zondag, 01 augustus 2010

Recept van de week - Romige vistaart

Romige vistaart

500 tongfilets, in reepjes gesneden
1 kg aardappelen, in blokjes gesneden
2 eieren
2 grote handen vol spinazie
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte wortel
olijfolie
3 dl slagroom
200 g geraspte kaas
sap van 1 citroen
3 lepels mosterd
nootmuskaat
peper en zout
       
Bereidingswijze:
Kook de stukjes aardappel tien minuten in gezouten water en kook de eieren hard. Zet ondertussen een vergiet op dezelfde kookpan en stoom de spinazie daarin een minuutje.
Laat aardappelen en spinazie uitlekken, pel de eieren en snij ze in vier.
Bak ui en wortel vijf minuten in olijfolie. Slagroom toevoegen en aan de kook brengen.
Pan van het vuur nemen en kaas, citroensap en mosterd er doorheen roeren.
Doe tong, spinazie en eieren in een grote vuurvaste schotel en giet er de saus over. Plet de aardappelen, kruid ze met peper, zout en nootmuskaat en verdeel de puree over de vis.
Zet de schotel een half uur in een op 230° voorverwarmde oven tot de laag aardappelen goudbruin is.

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.