zondag, 27 juni 2010

Recept van de week - Mosselen met knoflookkruim

Mosselen met knoflookkruim

ingrediënten:
- 1 kg mosselen, afgespoeld
- 1 citroen, schoongeboend
- 3 sneetjes wit-casinobrood oud, zonder korst
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 theelepels basilicum op oliebasis (potje 135 g)

Materialen:
keukenmachine

Bereiden:
Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ze in weinig water 6 min. Giet af en verwijder de dichte mosselen.
Maak de mosselen los in de schelp, doe ze terug in één schelphelft en leg deze los op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maal het brood tot kruim in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp, 2 el citroensap, de knoflook, het basilicum en peper en zout toe.
Verdeel het kruim over de mosselen. Bak de mosselen in de oven in 6-8 min. krokant en goudbruin.
Lekker met extra partjes citroen.

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.