zondag, 13 juni 2010

Recept van de week - wijncake

Wijncake

75 g suiker
500 g kant-en-klaar cakemix
100 g instant puddingpoeder (vanille)
125 g boter
5 dl witte wijn
4 eieren
2 tl kaneel
250 g poedersuiker
2 el melk
1 tl nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter.
Meng de suiker met 1 tl kaneel en bestuif de wand van de cakevorm daarmee.
Meng de cakemix, de pudding, 1 tl kaneelpoeder, nootmuskaat, boter, eieren en wijn goed onder mekaar. Vijf minuten kneden.

Het deeg in de cakevorm doen en 50-60 minuten in de oven plaatsen.
Volledig laten afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met de melk en een snuifje kaneel.
Blijven roeren tot je een gladde saus hebt. Eventueel extra melk toevoegen.
Giet dit mengsel over de cake.

10:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.