zondag, 06 juni 2010

Recept van de week - Truffelsterretjes

Truffelsterretjes

het deeg:
200 gram boter
75 gram suiker
2 pakjes vanillesuiker
1 ei
300 gram bloem
snuifje zout
vulling:
50 gram mascarpone
1/2 theelepel bloemsuiker
50 gram bittere chocolade
1 afgestreken theelepel boter
2 theelepels rum
afwerking:
50 gram wit glazuurpoeder

Verwarm de mascarpone met de suiker, de geraspte chocolade en de boter, tot de chocolade helemaal gesmolten is. Roer glad en voeg de rum toe.
Laat 4 uur afkoelen in de koelkast.
Kneed vervolgens het deeg met de opgegeven ingrediënten.
Zet het 1 uur in de koelkast. Rol het uit tussen 2 vellen folie.
Steek er sterretjes uit.
Steek uit de helft van de sterren in het midden een kleiner sterretje.
Leg ze op bakpapier en bak in ca 10 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.
Maak het witte glazuur zoals aangegeven op de verpakking.
Bestrijk er de sterren met gaatjes mee. Laat opdrogen.
Klop de kaas-chocomousse nog eens goed op.
Bestrijk er de volle sterretjes mee.
Leg op elk truffelsterretje een sterretje met glazuur en druk lichtjes aan.

 

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.