zondag, 23 mei 2010

Recept van de week Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

2 kleine broden, in stukken
1 sinaasappel
2 blikjes tomatenpuree (à 70 gr)
4 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
1 ¼ kg gehakt
3 eieren
1 grote ui, heel fijn gesnipperd
20gr peterselie , fijngesneden
250 gr champignons, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
rechthoekige vorm (inhoud 2 liter)

Verwarm de oven voor op 175°C. Verkruimel het brood in een keukenmachine. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Meng in een kommetje de tomatenpuree met de knoflook,  de sinaasappelrasp  en de Provençaalse kruiden.
Meng in een kom het gehakt met de eieren, het broodkruim, de helft van het tomatenmengsel en peper en zout. Schep de ui en de peterselie erdoor. Kneed tot een homogene massa.
Verdeel het gehakt in de ovenschaal en druk het goed aan. Strijk de rest van het tomatenmengsel over de bovenkant uit. Meng de champignonplakjes met peper en zout naar smaak en de olijfolie, verdeel ze over het gehakt.
Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak het gehaktbrood in 1 uur gaar. Laat 15 minuten staan zodat het vet weer in het vlees kan trekken.
Snijd in plakken en server.

Lekker voor op een buffet

06:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.