zondag, 16 mei 2010

Recept van de week "Panna cotta met cranberry's"

Panna cotta met cranberry's

80 g witte basterdsuiker
100 g cranberry's vers (zakje 340 g)
1 vanillestokje
375 ml slagroom
2 blaadjes gelatine wit
100 ml volle yoghurt

 * 4 timbaaltjes (inhoud 150 ml) of 1 puddingvorm (inhoud 1/2 liter)

Bereiding
Verhit in een steelpan 50 g basterdsuiker met 5 el water en voeg, als de suiker gesmolten is, de cranberry's toe. Stoof 3 min. op laag vuur.
Snijd het vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg het vanillestokje en de rest van de suiker toe. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken en laat de suiker oplossen.
Haal het vanillestokje uit de pan, schraap met een scherp mesje het merg eruit en roer dit door de room.
Haal de pan van het vuur. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp het uit en doe het bij de hete room.
Roer tot het is opgelost. Laat even afkoelen en voeg de yoghurt toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes en schep in elk timbaaltje 1 tl cranberry's.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vormpjes voor het serveren kort onder de hete kraan en stort ze op bordjes. Serveer met de rest van de cranberry's.

U kunt dit gerecht maximaal 1 dag van tevoren bereiden.

07:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goedemiddag Martine Voor deze middag zo lekker dessert zie ik wel zitten
Ze beloven een mooie dag, geniet er maar van, wens u een aangename zondag toe.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 16 mei 2010

De commentaren zijn gesloten.