zondag, 02 mei 2010

Recept van de week "Runderpie met Guinness"

Runderpie met Guinness

6 eetlepels olijfolie
 4 rode uien, in halve ringen
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen (1 stuk 250 g), in plakjes
3 stengels bleekselderij, geschild en in stukjes
1 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd
40 g boter
3 x 540 g rib-runderlappen, in blokjes van 2 cm
1/2 bakje verse tijm (a 15 g)
2 blikjes bier
3 eetlepels bloem
1 zakje gemalen kaas oud 48+ (300 g)
1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid

    * aluminiumfolie
    * rechthoekige ovenschaal (30 x 22 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien in 10 minuten glazig. Zet het vuur hoog en voeg de knoflook, winterpeen, bleekselderij, champignons en boter toe.
Bak 2 minuten. Voeg het vlees, tijm en peper en zout naar smaak toe. Bak 5 minuten, schenk het bier erbij en roer de bloem erdoor.
Warm het door en schep alles in de ovenschaal. Dek af met de folie en zet 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege het vlees om. Haal de schaal uit de oven.
Roer de helft van de kaas door het vlees. Maak een rechthoekige lap van het bladerdeeg, iets groter dan de schaal. Leg de deeglap op de vulling en maak van het overhangende deeg een opstaande rand.
Strooi de rest van de kaas erover. Maak gaatjes in het deeg en bak het gerecht in 30 minuten in de oven goudbruin.

12:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.