zondag, 11 april 2010

Recept van de week "Aardbeiencharlotte"

Aardbeiencharlotte

250 g aardbeien, gehalveerd
450-500 g magere platte kaas
200 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanillesuiker
½ flesje Dr. Oetker Citroenaroma
5 druppels Dr. Oetker Rumaroma
sap van 1 citroen
500 g aardbeien, gepureerd
12 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
100 ml heet water
ca. 50 lange vingers, afhankelijk van de hoogte en doorsnede van de vorm
Voor het glaceren:
1 zakje Dr. Oetker Taartina helder
250 ml vruchtensap of water

Garnering:
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Bereiding:
Een charlottevorm of ronde schaal met bolle bodem met plasticfolie bekleden en de bodem met de gehalveerde aardbeien bedekken, zie foto.
De platte kaas met de suiker, de vanillesuiker, het citroen- en rumaroma, het citroensap en de aardbeienpuree goed vermengen. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen. De opgeloste en iets afgekoelde gelatine door het platte kaasmengsel roeren.
De vorm met wat van het platte kaasmengsel vullen, de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten dicht naast elkaar tegen de zijkant zetten en het resterende kwarkmengsel in de vorm gieten. De bovenkant met de overige lange vingers afdekken en de vorm ca. 3 uur in de koelkast zetten.
De Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen bereiden. De charlotte op een plat bord storten (plasticfolie verwijderen) en de iets afgekoelde Taartina over de bovenkant gieten. De slagroom met de suiker en de Klop-Fix stijf slaan, in een spuitzak met klein kartelmondje overdoen en hiermee de charlotte garneren.

10:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Daar zie, een blogje van achter mijn hoek (Merksem noord).
Groetjes,

Gepost door: Gidsjoris | woensdag, 14 april 2010

De commentaren zijn gesloten.