zondag, 04 april 2010

Recept van de week "Pasteitje met kipragout"

Pasteitje met kipragout

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt
2 kippenbouten
1 ui, gesnipperd
1 kleine winterpeen (1 stuk a 250 g), fijngesneden
1 prei, fijngesneden
1 stukje foelie
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
1 takje selderij
50 g boter
50 g bloem, gezeefd
bakpapier


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 8 gelijke cirkels, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje. Leg 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat, dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Snijd uit de overgebleven 4 cirkels een kleiner rondje zodat u een rand van 1 cm overhoudt.

Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier en bak de ragoutbakjes in het midden van de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 minuten drogen.

Doe de kippenbouten met de ui, winterpeen, prei, foelie, kruidnagel, laurier en de selderij in een pan. Voeg 750 ml water toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat daarna op het kleinste pitje 1 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon. Pluk het vlees met twee vorken van de kip.

Smelt de boter in een kleine soeppan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot er geen klontjes meer zijn. Laat op laag vuur 5 minuten garen, let erop dat het niet bruin wordt. Laat de roux afkoelen. Warm de bouillon op en schenk liter bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook, let erop dat het niet aanbrandt. Voeg als de saus te dik blijft extra bouillon of water toe. Laat op heel laag vuur 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe zodat het niet aanbrandt.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de kip toe. Zet de bakjes op de borden en schep de ragout in de bakjes. Lekker om te bestrooien met bijvoorbeeld fijngesneden bieslook, peterselie of selderij.

13:55 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.