zondag, 21 februari 2010

Recept van de week - aardappel gratin

Aardappelgratin


Ingrediënten
1 kg aardappels vastkokend, geschild
75 g belegen kaas, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
1 beker slagroom (250 ml)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes.
Leg de aardappelplakjes in lagen in de met boter ingevette ovenschaaltjes, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout.
Schenk de slagroom over de aardappelen. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en bak de gratins in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar.
Verwijder de folie na 20 min.
Laat de gratins uit de oven 5 min. rusten voordat u ze serveert.
Nabereiden

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.