zondag, 07 februari 2010

Recept van de week - Crêpes-taart met appel

Crêpes-taart met appel

Ingrediënten
1/2 pak pannenkoekmix (a 400 g)
1 ei
400 ml halfvolle melk
zonnebloemolie, om in te bakken
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
1 kg appels (bijv. jonagold)
150 g suiker
1 vanillestokje
3 eetlepels slagroom
4 eetlepels calvados
50 g boter, gesmolten

Materialen
ovenschaal (Ø 20 cm of groter)

Bereiden
Maak het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 10 pannenkoekjes (crêpes).
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan in 4 min. goudbruin.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Kook met 75 ml water op laag vuur in 15-20 min. gaar. Schep af en toe om.
Voeg dan 125 g suiker toe, draai het vuur hoog en roer tot een dikke moes.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd met een scherp mesje het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
Roer de room, het merg en de calvados door de appelmoes.
Leg 1 crêpe in de ovenschaal. Bestrijk met een laagje appelmoes, bestrooi met amandelschaafsel en leg er een andere crêpe bovenop.
Ga door tot de crêpes op zijn. Eindig met een crêpe, schenk de boter erover en bestrooi met de resterende suiker.
Zet de schaal bovenin de oven en bak de taart 30 min., tot de suiker bovenop de taart goudbruin is.
Lekker met een bolletje vanilleijs.

09:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.