zondag, 24 januari 2010

Recept van de week - Gebakken bacon met spruitjes en taugé

Gebakken bacon met spruitjes en taugé

Ingrediënten
300 g rijst
350 g spruitjes, schoongemaakt
2 x 100 g bacon
1 theelepel kerriepoeder
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 schaal taugé (250 g)
3 eetlepels gebakken uitjes (beker 100 g)
1 potje atjar tjampoer (350 g)

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken.
Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 minuten op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Zet het vuur laag en laat iets afkoelen.
Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 minuut door. Schep de taugé erdoor.
Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop.
Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.

09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.