zondag, 10 januari 2010

Recept van de week - donuts

Donuts

350gr bloem
35gr suiker
25gr gist
100ml lauw water
60gr boter
1 ei
Vershoudfolie
Kristalsuiker (voor de afwerking)
Friteuse


Bereiding:
- Doe de bloem, suiker, ei en de boter samen in een kom
- De gist oplossen in lauw water en bij de bloem voegen
- Meng dit alles met de mixer met kloppers tot één geheel
- Neem het deeg eruit en kneed het zeer goed gedurende 8 minuten
- Draai er een bolletje van en leg in een kom
- Dek af met vershoudfolie en laat rijzen op een warme plaats gedurende 20 minuten
- Neem het deeg terug en sla het kapot en rol het uit
- Steek er vormen uit met een donutvorm of gebruik een grote en kleine ring
- Leg op een bakplaat bedekt met bakpapier
- Bestrooi het bakpapier met bloem om te voorkomen dat de donuts er blijven aanplakken
- Dek af met vershoudfolie en laat gedurende 10 min rijzen op een warme plaats
- Bak langs beide kanten in frituurolie van 180° C
- Laat uitlekken op een keukenpapier en haal ze onmiddellijk, als ze nog een beetje warm    zijn, door kristalsuiker halen voor de afwerking

08:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.