zondag, 03 januari 2010

Recept van de week - Kipfilet met mascarponesaus

Kipfilet met mascarponesaus

1 sjalot
20 g boter
tijm
laurier
peterselie
zout
4 el vloeibare boter
1 bolletje mozzarella
een beetje room
tagliatelle
4 kipfilets
4 sneetjes Parmaham
500 g tomaat
1 kleine ui
1 teentje look
peper
fijngehakte basilicum

Voor de saus:

Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot in een kom met de boter. Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe. Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen. Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.
Verwarm de over voor op 200°C. Wikkel elke kipfilet in een sneetje Parmaham, bestrooi deze met mozzarella en wat vloeibare boter en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.
Kook de tagliatelle intussen al dente.
Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.