zondag, 29 november 2009

Recept van de week - Kaasfondue in de wok

Kaasfondue in de wok

450 gram Emmenthaler
450 gram Gruyère
1 teentje  knoflook
4 ‡ 5 dl droge witte wijn
2 eetlepels citroensap
4 theelepels maïzena
4 cl Kirch
versgemalen peper
nootmuskaat
Worchestershiresaus
stokbrood


De kaas grof raspen. De knoflook pellen en hiermee de wok inwrijven.
De wok lauwwarm laten worden de wijn en het citroensap in de wok schenken.
Warm laten worden.
De kaas toevoegen en al roerend laten smelten, zodat een gladde massa ontstaat.
Als de kaasmassa te dik is al roerend een beetje verwarmde wijn toevoegen.
De maïzena met de Kirch losroeren en hoermee de kaasmassa binden.
De fondue even laten doorkoken en op smaak brengen met peper, nootmuskaat en de
Worchestershiresaus.
De wok (elektrische op stand1) op tafel zetten en op temperatuur houden.
Dompel nu het gesneden stokbrood erin.

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.