zondag, 22 november 2009

Recept van de week - Pompoencake

Pompoencake

9 eetlepels kandijsiroop
60 gram bruine kristalsuiker
135 gram boter
250 gram bloem
3 eetlepels kaneel
1Ω theelepel peper-en-zout-mix
æ  theelepel bicarbonaat
3 geklutste eieren
6 eetlepels melk
Cakevorm van 25 cm doorsnee

Vet de binnen- en zijkant(en) van de cakevorm in met boter op vetvrij papier.
Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de boter en de suiker door. Zeef de bloem, de peper-en-zout-mix en het bicarbonaat in de kom en meng alles.
Giet de stroop bij de bloem. Voeg er de eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg.
Giet het deeg in de cakevorm en bak hem ongeveer 1 uur en een kwartier in een oven op 170 °C.

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Dat heb ik al meerdere malen klaargemaakt.
Mmmm je brengt me op gedachten..
Nog een fijne dag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 23 november 2009

De commentaren zijn gesloten.