zondag, 15 november 2009

Recept van de week - amusehapje - lollie van cranberry paté

Lollie van cranberry paté

    
Ingredienten:
80 gr cranberry paté, 20 gr per lolly
lollie stokjes
4 eetl. bosbessenjam
2 velletjes gelatine
150 ml bouillon

Bereiding:
Snij van de paté stukjes van 20 gr. Rol deze met natte handen tot rolletjes. Hak het gedroogd fruit heel fijn.
Rol de paté rolletjes hier doorheen. Leg de rolletjes paté op een bord, dek deze af met huishoudfolie en zet ze koel weg.
Laat voor gebruik de paté rolletjes op kamertemperatuur komen.
Prik het rolletje paté op een lollystokje.
Week 2 velletjes gelatine in koud water.
Verwarm 150 ml bouillon en los hier de gelatine in op.
Koel dit terug tot een lobbige saus.
Haal hier de rolletjes paté doorheen zodat er een mooi filmlaagje om de patérolletjes ontstaan.
Laat de gelakte patérolletje goed hard worden.
Verwarm de jam (net de kou eraf).
Schep vervolgens in elk amuse glaasje 1 eetlepel jam en zet de patélollie's erin.

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.