zondag, 01 november 2009

Recept van de week - Gegrilde zeeduivel met gember en komkommer

Gegrilde zeeduivel met gember en komkommer

marinade:
1 ui
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels maÔsolie
1 koffielepel witte wijn
12 zeeduivelmedaillons (40 gram elk)
peper en zout

saus:
1 wortel
1 uui
boter
1 eetlepel tomatnepuree
1 dl gepelde tomaten
1 eetlepel bloem
2,5 dl kippebouillon
1 theelepel gemberpoeder
peper en zout


garnituur:
1 komkommer
boter
1 eetlepel gehakte dragon
peper en zout

Maak eerst de marinade. Pel de ui en snipper hem fijn. Meng de olijf- olie met de maÔsolie
en voeg er de witte wijn en de gesnipperde ui bij.
Leg de stukjes zeeduivel in de marinade en kruid met peper en zout.
Bereid ondertussen de saus.
Maak de wortel schoon en snij hem in zeer fijne stukjes. Pel en snipper de ui fijn en stoof
beide groenten in een nootje boter. Voeg er ook de tomatenpuree en de gepelde tomaten
aan toe. Laat even bakken en strooi er de bloem over. Giet er ook de bouillon bij en laat
alles 10 minuten sudderen. Zeef de saus en meng er het gemberpoeder onder. Kruid met
peper en zout. Hou warm op een zacht vuurtje.
Maak nu het garnituur. Was de komkommer en snij hem in kleine brunoise. Bak deze blokjes
5 minuten in een nootje boter. Kruid met peper en zout.
Haal de zeeduivelmedaillons uit de marinade, laat ze even uitlekken en grilleer ze in ca. 2 minuten op een hete grill.
Maak op 4 borden een ring met de gebakken komkommer en strooi er de dragon over.
Giet de tomatensaus in het midden en leg 3 vismedaillons op ieder bord.
Serveer met wilde rijst.

09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.