zondag, 18 oktober 2009

Recept van de week - Notentaart

Notentaart

200 gram bloem
125 gram boter
50 gram fijne kristalsuiker
snuifje zout
1/2 zakje bakpoeder
1 eierdooier
vulling:
250 gram bruine suiker
250 gram room
1 glas fijngemalen noten
30 gram boter


Bereid eerst het deeg: doe de bloem met de zachte boter in een schaal.
Prak de ingrediÎnten met een vork dooreen totdat een korrigele massa ontstaat.
Voeg dan de suiker, het snuifje zout, het bakpoeder en de eierdooier toe.
Voeg er nog wat koud water bij en werk goed dooreen, zonder al te veel te kneden.
Rol het deeg op tot een bal en zet 30 minuten in de koelkast onder een keukendoek.
Intussen bereid je de vulling: doe de bruine suiker en de room in een pan en zet deze
op een laag vuur. Laat 10 minuten zachtjes koken, terwijl je er zo nu en dan door roert.
Roer de gehakte nootjes erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Rol het deeg uit met een deegrol tot een plak van 1 cm dikte.
Bekleed hiermee een beboterde taartvorm.
Giet het notenmengsel erin en zet de taart 30 minuten in een hete oven.(200∞C)
Breng daarna de taart over op een taartrooster en laat ze volledig afkoelen.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.