zondag, 27 september 2009

Recept van de week - Ananas taart

Ananas taart

Bereidingstijd:
50 min (zonder de tijd om de taart te laten afkoelen)


Ingrediënten:
Voor de bodem:
150 g boudoir koekjes
150 g marsepein
100 g boter


Voor de garnering:
1 blik ananasschijven (490 g zonder sap)
8 blaadjes witte Dr. Oetker gelatine
125 ml (1/8 L) ananassap (uit blik)
750 g magere plattekaas
75 ml Batida de Coco
150 g suiker
sap van 1 citroen
400 ml room


Voor de versiering:
50 g marsepein
1 eetlepel bloemsuiker
enkele druppels groene kleurstof


Bereiding:
Doe de boudoirkoekjes in een diepvrieszak en sluit deze goed. Verbrijzel vervolgens de boudoirs met een deegrol en verdeel de marsepein in kleine stukjes.
Doe nu de boudoirkruimels met de marsepein en de boter in een kom en kneed alles. Leg vervolgens alles op de bodem van een springvorm  26 cm, bodem en rand ingevet en met bakpapier bekleed). Zorg dat er∅( een 2 cm hoge rand is en zet de springvorm in de koelkast.
Giet de ananasschijven in een vergiet en bewaar het sap. Neem 125 ml van dit sap en houd 3 grote of 6 kleine ananasschijven opzij voor de versiering. Snijd de overige ananasschijven in kleine stukken.
Laat de gelatine inweken zoals op de verpakking vermeld staat. Meng al roerend de gelatine met het ananassap.
Meng de magere plattekaas met de Batida, de suiker en het citroensap. Voeg er ook de gelatine aan toe en de ananasstukjes. Zet alles in de koelkast.
Klop de slagroom stijf en schep deze onder het mengsel van plattekaas en ananas zodra deze begint te stijven. Verdeel de crème over de kruimelbodem en strijk alles glad. Zet de taart ongeveer 2 uur in de koelkast. Haal de taart uit de springvorm met behulp van een mes en verwijder ook het bakpapier.
Kneed vervolgens de marsepein met de bloemsuiker en de kleurstof om de taart te garneren. Rol het geheel uit tussen 2 laagjes huishoudfolie. Snijd uit de marsepein blaadjes en druk er met de rug van een mes “de aders van een blad” in. Leg deze blaadjes samen met de ananasschijven op de taart.
Tip:
Een alcoholvrij alternatief is ananassap.
De taart smaakt koud het lekkerst.

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.