zondag, 13 september 2009

Recept van de week - Aardappelsoep met spekjes en bieslool

Aardappelsoep met spekjes en bieslook

Bereidingstijd:      40 minuten

Ingrediënten:
1 eetlepel boter
300 gram wit van prei
1 eetlepel bloem
1 liter runderbouillon
400 gram aardappelen in blokjes
2 dl room
peper en zout
150 gram uitgebakken spekjes (goed uitgelekt)
2 eetlepels gesneden bieslook


Bereidingswijze:
Laat de prei stoven in de boter, bestrooi met bloem en meng het vervolgens door elkaar. Giet de bouillon er overheen en breng aan de kook.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat 30 minuten koken. Pureer de soep en haal door een zeef. Voeg er de room bij en breng op smaak met peper en zout.
Strooi tenslotte de nog warm uitgebakken spekjes en de bieslook over de soep.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.