zondag, 16 augustus 2009

Recept van de week - Zalmfluweelsoep

Zalmfluweelsoep

250 gram verse zalmfilet
boter
2 dl witte droge wijn
1,2 liter visbouillon
zout
1 appel
1 ui
1 koffielepel kerriepoeder
30 gram bloem
1/4 liter room
2 eierdooiers
1/4 bosje kervel

Verwijder de zalmgraatjes en snij de zalm in blokjes van 1,5 cm.
Verwarm wat boter in een pan en voeg er de zalmblokjes, 1 dl witte wijn en 2 dl visbouillon bij. Breng dit alles tot aan het kookpunt.
Kruid met een beetje zout en laat rusten.
Schil de appel, snij het klokhuis weg en snipper fijn.
Snipper ook de ui fijn en stoof op een zacht vuurtje in een nootje boter.
Voeg er de versnipperde appel bij.
Niet bruin laten worden. Bestrooi met een halve koffielepel kerriepoeder.
Meng de bloem eronder en laat wat drogen op het vuur. Voeg er al roerend de rest van de wijn en de visbouillon bij en kook op een matig vuur. Laat een kwartiertje doorkoken.
Mix de soep fijn en zeef ze.
Meng de room met de eierdooiers en doe deze bij de soep.
Warm de zalmblokjes even op en schik in diepe borden.
Doe de zalmbouillon bij de borden. Werk af met enkele plukjes kervel.

07:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.