zondag, 09 augustus 2009

Recept van de week - Gehakttaart met champignons

Gehakttaart met champignons

1 rol bladerdeeg
500 gram gehakt
2 uien
500 gram aardappelen
250 gram champignons
1 blik tomatenblokjes
1 dl room
1 zakje gratinkaas
100 gram paneermeel
100 gram parmezaan
boter
peper en zout
nootmuskaat

Schik het bladerdeeg in een taartvorm, duw goed aan en prik er met een vork gaatjes in. Bedek met een laagje paneermeel.
Kook de aardappelen gaar, duw door de zeef en maak er puree van door 1 dl room toe te voegen en te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Pel de uien en snipper ze fijn. Fruit ze aan. Reinig de champignons en snij in stukjes. Bak de champignons apart in een pan met een klontje boter. Kruid alles met peper en zout.
Doe het gehakt in een pan en laat rul bakken.
Schep de puree op het bladerdeeg, schik hierboven een laagje gehakt, daarboven de champignons en giet er de tomatenblokjes over. Bestrooi met de gratinkaas en de parmezaan.
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.
Geef er een frisse salade bij.

06:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.