zondag, 02 augustus 2009

Recept van de week

Zomerse kabeljauwschotel

6 eetlepels olie
2 sjalotten
1 teentje fijngesneden knoflook
1 blik tomatenblokjes (400gr)
2 zoete puntpaprika's
100 ml vermout (bv martini)
2 eetlepels anijsdrank (bv pastis)
4 stukken kabeljauw
2 eetlepels bloem
100 gram garnalen
15 gram verse dille

Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes, paprika, vermout en anijsdrank toe en laat het geheel 15 minuten met het deksel
op de pan sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel hem door de bloem. Verhit de rest van de olie in een anti-aanbakpan en bak hierin de kabeljauw in 8 minuten lichtbruin en gaar.
Bak de laatste minuut de garnalen mee.
Verdeel de tomaten-paprikasaus over vier borden en schep de kabeljauw met garnaaltjes ernaast.
Bestrooi het geheel met dille en serveer.
Lekker met couscous of rijst.

08:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.