zondag, 19 juli 2009

Recept van de week

Aardbeientiramisu

500 gr aardbeien
4 eetlepels poedersuiker
100 ml slagroom
250 gr mascarpone
1 pak lange vingers
naar keuze aardbeienlikeur

Pureer 300 g aardbeien en snij de overige aarbeien in plakjes.
De puree op smaak brengen met 2 eetlepels poedersuiker.
De slagroom stijf kloppen met de rest van de poedersuiker.
Roer aarbeienpuree door de mascarpone en spatel er daarna de slagroom onder.
Leg in een kleine rechthoekige silicone schaal een bodem van lange vingers en besprenkel ze met  wat aardbeienlikeur.
Verdeel de helft van de gesneden aarbeien over de lange vingers, schep dan de helft van de aarbeienroom erop en strijk de bovenkant glad.
Doe hierop weer een laag lange vingers, besprenkel weer met likeur, verdeel de rest van de aardbeien erover en tot slot de rest van de room er over uit strijken.

Laat het nagerecht minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Schenk voor het serveren de rest van de aardbeiensaus.

09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.