zondag, 05 juli 2009

Recept van de week - amusehapje

Baconrondjes

100 gram geraspte pikante kaas
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen witte peper
1/2 theelepel Franse mosterd
1 eetlepel Bulgaarse yoghurt
6 sneden witbrood
50 gram boter
6 plakken bacon

Roer in een kom de kaas, het zout, de peper, de mosterd en de yoghurt door elkaar.
Ontkorst het brood en rol de sneden uit met een deegroller.
Besmeer de sneden brood met boter en keer ze om. Besmeer de niet-beboterde kant
met het kaasmengsel. Maak er stevige rolletjes van. Snijd de plakjes bacon in lange repen. Snijd elk
broodrolletje in drie stukken en rol ze in de repen bacon.
Steek ze vast met een cocktailprikker.
Pak ze in plasticfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast.
Haal ze kort voor het serveren uit de koelkast en verwijder de folie. Grilleer de rolletjes onder de hete grill
tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.
Verwijder de prikkers en snijd elk rolletje in plakjes. Leg ze op een schaaltje, leg er een takje kervel op
en serveer de individuele schaaltje.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.