zondag, 21 juni 2009

Recept van de week

Kriekensoep met rode wijn en gember

Ingrediënten voor 4 personen

    * 500 g noorderkrieken op siroop
    * 1 stuk gember van 2 cm
    * 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
    * 15 cl rode wijn
    * 1 mespuntje kaneelpoeder
    * zout
    * peper van de molen
  



Schil de gember en snij hem grof. Giet de krieken met hun sap in een kookpan. Doe daarbij de rode wijn, het blokje gevogeltebouillon en 75 cl water. Voeg er vervolgens de gember en de kaneel aan toe. Laat ongeveer 20 minuten koken. Haal dan de stukjes gember eruit en mix tot een gladde soep. Kruid bij met zout en peper. Dien heet op.

Deze heel originele soep zal uw gasten aangenaam verrassen. Om ze echt feestelijk te maken, kunt u er bij het opdienen enkele reepjes ganzenlever aan toevoegen. Smaakt ook heel lekker met een eenvoudig sneetje geroosterd desembrood.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.