zondag, 24 mei 2009

Recept van de week

Meloensorbet met Parmaham

8 flinterdunne plakjes Parmaham in reepjes gesneden
verse basilicum

Sorbet:
2 kg cavaillon-meloenen
4 dl water
100 g fijne suiker
4 eetlepels honing
2 dl muskaatwijn

Halveer de meloenen, schil ze, haal er de pitten uit. Maak met een parisiennelepeltje een twintigtal bolletjes. Pureer de rest van het vruchtvlees met de keukenrobot.
Weeg 1,400 kg meloenpuree af.
Verwarm het water met de suiker en de honing. Laat 3 minuten zacht koken. Laat afkoelen.
Vermeng de suikerstroop en de wijn met de meloenpuree. Laat opstijven in de diepvriezer.
Schik in kleine kommetjes twee plakjes ham. Schep er een bolletje meloensorbet bij. Werk af met meloenbolletjes en een blaadje basilicum.  Serveer meteen.

10:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mm wat klinkt dat weer ontzettend lekker, goede tip!

Gepost door: Danique | zondag, 24 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.