zondag, 10 mei 2009

Recept van de week

Pastinaaksoep

500 g pastinaak
250 g wortelen
1 ui
250 g paddenstoelen (cantarellen)
1 l kippenbouillon
1/2 dl room
boter of olie
verse bieslook
nootmuskaat, peper en zout

Maak de groenten schoon. Snij de pastinaak en de wortelen in stukken en snipper de ui fijn.
Stoof de uisnippers glazig in een nootje boter of een scheutje olie. Voeg de pastinaak en de wortelen toe en laat een paar minuten stoven. Schenk er de warme bouillon bij en laat 15 minuten zacht koken.
Bak de paddenstoelen kort op een hevig vuur, in een nootje boter.
Kruid ze met peper en zout.
Mix de soep, doe er de room bij en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Breng de soep weer tot tegen de kook aan en doe er de gebakken paddenstoelen bij.
Werk af met gehakte bieslook en serveer.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.