zondag, 03 mei 2009

Recept van de week

Fazant met kriek en witloof

1 wildfilet van fazant
1 eetlepel olijfolie
2 stronken witloof
zout, peper en nootmuskaat
1,5 dl kriekbier
10 gram boter

Versnijd de fazant in reepjes. Snijd de witloofstronken in stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bruin de stukken fazant naar keuze. Strooi er peper en zout op.
Neem het vlees uit de pan en leg er nu het witloof in, samen met de nootmuskaat. Giet er het bier bij en laat dat tot 2/3de inkoken.
Doe het vlees opnieuw in de saus, meng er de boter door, breng op smaak en dien onmiddellijk op.
Hoe meer kleur uw fazant en witloof hebben hoe beter.

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.