zondag, 26 april 2009

Recept van de week

Bouillon met kaasringen

1 ui
5 dl droge witte wijn
1 blokje rundsbouillon
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel tijm
1 blaadje laurier
50 gram bloem
1 ei
1,5 dl melk
wat boter
50 gram oude kaas geraspt
2 eetlepels gehakte bieslook
peper en zout

Pel de ui en snij hem fijn. Breng de witte wijn, samen met 2 dl water, de uisnippers, het bouillonblokje, paprikapoeder, tijm en laurier aan de kook.
Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon en laat hem lauw worden. Doe de bloem in een beslagkom. Klop het ei los en meng het samen met de melk en
een snuifje zout onder de bloem.
Smelt wat boter en roer dit, samen met de geraspte kaas en 1 eetlepel bieslook onder het beslag.
Laat het beslag 10 minuten rusten en bak er daarba  dunne flensjes mee.
Rol elk flensje op en verpak het in aluminiumfolie. Laat de rolletjes in de koelkast opstijven.
Snij er vervolgens dunne ringen van, leg die in de soepborden en giet er de lauwe bouilon over en bestrooi met de rest van de bieslook.

 

07:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.