zondag, 19 april 2009

Recept van de week

Chop Suey - wokgerecht

250 gram droogkokende rijst
400 gram in blokjes gesneden varkensvlees
500 gram gesneden verschillende groenten:
prei, kool, ui, bloemkool,wortel...
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel Madeira
olie
zout en peper

Kook de rijst gaar en droog. Bestrooi het varkensvlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de groenten toe en schep om tot ze zacht worden.
Roer er de ketjap, gember en Madeira onder.
Doe het deksel op de wok, verlaag de temperatuur en laat verder
smoren tot de groenten bijna gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Als het geheel te droog dreigt te worden kan je er wat bouillon bij doen.


09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.