zondag, 12 april 2009

Recept van de week

Honingkoek

350 gram bloem
30 gram suiker
60 gram boter
1 zakje gedroogde gist
200 ml melk
2 eieren
zout
125 gram gemengde gedroogde vruchten
60 gram bruine suiker
30 gram gesmolten boter
4 eetlepels honing
2 eetlepels parelsuiker

Vermeng de gezeefde bloem met een snuifje zout, de fijne suiker, de boter en de gist.
Maak in het midden een kuiltje en schenk er de melk in.
Kneed tot een glad en homogeen deeg.
Rol het lichtjes uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Kneed het vervolgens nog 10 minuten stevig door.
Rol het weer uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een vierkant van 24x24 cm.
Vermeng de gedroogde vruchten met de bruine suiker en de gesmolten boter.
Schep het mengsel op het deegvierkant. Rol op. Snij de gevulde rol in 8 plakken van 3 cm.
Leg ze plat naast elkaar in een groot ingevet bakblik en wel zo dat er telkens een redelijke ruimte tussen de deegporties en de randen is.
Dek af met plasticfolie en laat rijzen op kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.
Bak +/- 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Laat de koek afkoelen in het bakblik.
Verwarm de honing tot hij goed vloeibaar is en strijk hem uit over de koek. Bestrooi met parelsuiker.
Laat een beetje afkoelen en verdeel in porties.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.