zondag, 12 april 2009

Crémant is de champagne van de Elzas

Wellicht is mijn titel verkeerd, want crémants worden wel volgens een vergelijkbare methode als champagne geproduceerd, maar komen niet uit de Champagne en mogen dus zo niet worden genoemd.

Maar het is ook héél lekker. Ikzelf heb het liefst de demi-sec, maar ook de brut is zeker niet te versmaden. Schol!

Voor alle berichtjes over de Elzas op deze blog klik hier.

Voor meer uitleg over de crémant klik:

hier voor informatie in het Engels
hier voor informatie in het Frans
hier voor een artikel in het Nederlands.


08:30 Gepost door M@rtine in Reizen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: frankrijk, elzas, cremant, april 2009 |  Facebook |

Commentaren

ik heb ook liever demi-sec Die crémant vind ik ook wel héél lekker.
Vooral de demi-sec dan vind ik ook het beste. Brut is voor wat minder, maar iedereen zijn smaak en die is er daar zeker te vinden. Je kan er proeven bij de wijnboeren en dat is natuurlijk aan te raden.

Gepost door: Leo | maandag, 13 april 2009

De commentaren zijn gesloten.