zondag, 29 maart 2009

Recept van de week

Rundpasteitjes met cognac

500 gram rundsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
65 ml tomatenouree
2 eetlepels gehakte rozemarijn
1 eetlepel olie
30 gram boter
375 gram bladerdeeg
melk

60 gram boter
1 stengel bleekselder in stukjes
125 gram champignons, fijngesneden
2 teentjes knoflook
80 ml cognac
1.25 dl room
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng gehakt, ui, tomatenpuree en rozemarijn in een kom en vorm van dit mengsel 4 rolletjes van ca.
12 cm lang.
Verhit de olie en boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de rolletjes in 4 minuten op matig vuur rondom bruin.
Draai het vuur laag en bak ze in 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze afkoelen.

Verhit de boter in een kleine pan en roerbak hierin de bleekselder-stukjes, de champignons en de knoflook.
Voeg de cognac en de room toe en laat het mengsel 2 minuten wat indikken.
Laat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit en snijd er vier rechthoeken van 25 x 15 cm uit.
Snijd de punten eraf, schep wat vulling op het midden en leg hierop de rolletjes.
Bestrijk het deeg met melk en vouw het over de rolletjes en druk de randen goed vast.
Leg de pasteitjes met de naad omlaag op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.

09:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooie blog!

Gepost door: Krien | zondag, 29 maart 2009

De commentaren zijn gesloten.