zondag, 08 maart 2009

Recept van de week

Courgettetaart met Comté-kaas

1,2 kg courgettes
50 g boter
1 bosje tuinkruiden
200 g Comté, geraspt
1 pak kruimeldeeg
2 eieren
2 dl room
peper, zout en nootmuskaat

Spoel de courgettes zonder ze te schillen, snij ze in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes.
Hak de courgettes in plakjes van 1 cm. Smelt de boter in een pan, leg er de plakjes courgette in samen met de tuinkruiden en kruid dan met peper en zout.
Braad met deksel op een middelmatig vuur zonder bruin te laten worden.
Roer dikwijls en haal het deksel weg als de courgettes gaar zijn.
Laat verder braden tot het water helemaal verdampt is.
Voeg 100 g Comté toe, roer en laat alles afkoelen.
Leg het deeg in een taartvorm en schik er de plakjes courgette op.
Strooi daarover de overblijvende Comté. Klop de eieren op en meng ze met de room.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet dit mengsel zachtjes over de courgettes en bak de taart een 10-tal  minuten in een hete oven van 240°C.
Laat nog ongeveer 20 minuten gaarbakken in een matig hete oven van 200°C.
Serveer lauw. 

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.