zondag, 22 februari 2009

Recept van de week

Tjap Tjoi - wokgerecht

600 gram kipfilets
9 eetlepels ketjap
5 eetlepels sherry
1,5 eetlepel maïzena
2 kleine preien (wit)
2 kleine wortelen
300 gram bamboescheuten
300 gram doperwtjes
5 eetlepels olie
peper en zout

De kipfilets in smalle reepjes snijden. In een ruime kom een sausje maken van de ketjap, sherry en maïzena.
De reepjes kip hier aan toevoegen, goed mengen en minstens een uur
laten marineren (fris maar niet in de koelkast).
De prei wassen en in dunne ringen snijden, de wortelen schrapen en ook in dunne ringen snijden.
De reepjes kip uit de kom nemen en laten uitlekken.
De olie in de wok verhitten en de reepjes kip in een paar minuten al roerend dichtschroeien.
De prei, wortel en doperwtjes toevoegen en 5 minuten meebakken onder voortdurend roeren.
De bamboescheuten erbij doen en nog eens 5 minuten roerbakken.
De wok (elektrische) op stand1 zetten, even wachten en tenslotten het marinadesausje erdoor roeren.

 

08:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Martine Doe dat heel regelmatig Tjap Tjoi,ventje staat op dieet en lust hij heel graag ik ook.
Nog een fijne zondag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 22 februari 2009

Dat ziet er wel heel lekker uit...ga ik zeker eens uitproberen...fijne avond

Gepost door: Yolanda | dinsdag, 24 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.