zondag, 08 februari 2009

Recept van de week

Balletjes kipgehakt met kerrie

750 gram kipgehakt
2 eetlepels broodkruim
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ei
3 eetlepels olijfolie
2 uien in dunne plakken gesneden
2 eetlepels kerrie
2 eetlepels bloem
0.5 liter kippebouillon
paar druppels Worcestershire sauce
paar druppels tabasco
zout en peper

Doe het kipgehakt, het broodkruim, de Worcestershire sauce, de tabasco en de peterselie in een foodprocessor. Laat kort draaien.
Voeg het ei toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat nogmaals kort draaien.
Maak er gehakballetjes van en zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast om ze stevig te laten worden.
Verhit de helft van de olie en laat hierin de gehaktballetjes in 4 tot 5 minuten rondom bruin bakken.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Doe de resterende olie in pan, voeg er de ui aan toe en laat op laag vuur omscheppend 12 minuten fruiten. Roer er de kerrie door en laat 5 minuten meefruiten.
Voeg daarna de bloem toe en blijf 1 minuut roeren.Voeg dan de kippebouillon toe en laat 4 minuten koken.
Regelmatig roeren.
Doe de gehakballetjes terug in de saus en laat ze nog 6 minuten doorwarmen.
Lekker met pasta of rijst.

08:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Martine Je doet er mij goesting naar krijgen! :-)

En ik heb voor deze avond enkel boterhammen om te vreten... :-(

Groetjes

Gepost door: Rudi | maandag, 09 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.