zondag, 01 februari 2009

Recept van de week

Spaetzle

350 gram bloem
2 grote, losgeklopte eieren
1 theelepel zout
2 eetlepels water
2 theelepels olijfolie
100 gram Gruyère kaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak een bergje van de bloem en maak een kuiltje in het midden. Doe er de losgeklopte eieren, het zout en het water in en meng voorzichtig.
Voeg zo nodig wat ectra water toe. Het moet een tamelijk zacht deeg zijn.
Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en maak er lange rollen van met een doorsnede van circa 3 cm. Snij de rollen in plakjes van ongeveer 0.5 cm.
Kook de Spaetzle in 6 minuten in ruim kokend water met zout.
Laat de Spaetzle uitlekken en schep er de helft van de geraspte kaas door. Maal er royaal peper over en schep ze in een beboterde ovenschaal.
Bestrooi met de resterende kaas en zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker bij stoofvlees.

09:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goede namiddag Martine Nog nooit klaargemaakt....
Nog een fijne zondag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | zondag, 01 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.