zondag, 11 januari 2009

Recept van de week

Kabeljauw met erwtenpuree

4 kabeljauwfilets (200gr stuk)
bloem (gekruid naar smaak)
2 ongepelde knoflookteentjes
8 eetlepels olijfolie
500 gr doperwtjes
1 citroen (1/2 voor sap)
2 eetlepels versgehakte muntblaadjes
zwarte peper
zout

Laat de hele, ongepelde knoflookteentjes een paar minuten sudderen in de olijfolie.
Laat ongeveer 5 minuten rusten en neem dan de knoflook er uit.
Blancheer de erwtjes 2 tot 3 minuten. Giet ze af en pureer ze. Voeg de knoflookolie toe.
Breng op smaak met wat citroensap, de muntblaadjes en flink wat peper.
Bestuif de kabeljauwfilets met de gekruide bloem en bak ze in 4 ‡ 5 minuten aan elke kant in
boter of olie.
Serveer de vis en groentenpuree met een schijfje citroen. Lekker met gekookte of gestoomde
aardappelen.

09:45 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.