zondag, 04 januari 2009

Recept van de week

Stoutkoekjes

200 gr bloem
170 gram cacaopoeder
85 gram boter
250 gram pure chocolade
172 gram witte chocolade
melkchocoladevlokken
300 ml Guiness Stout
250 gram suiker 4 eieren
bloemsuiker
zout

Doe de bloem, het cacaopoeder en het zout in een kom en roer goed door elkaar.
Breek de pure en de witte chocolade in kleine stukjes en smelt au-bain-marie.
Klop de eieren en de suiker in een andere kom tot een lichte massa.
Voeg er de gesmolten chocolade aan toe en roer goed om.
Voeg daarna het bloemmengsel bij de chocolademix. Roer er voorzichtig de
Guiness stout onder. Het deeg wordt zeer vloeibaar.
Giet alles in een vuurvaste schotel en bestrooi met chocoladevlokken.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.
Haal uit de oven en verdeel in kleine partjes. Na afkoelen, bestrooien met de bloemsuiker.

06:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.