zondag, 28 december 2008

Recept van de week

Garnalen-kokossoep

500 gram zoetwatergarnalen (diepvries)
1 rode peper (zaadlijsten verwijderen)
4 eetlepels olie
3 cm verse gember (geschild en in plakjes)
1 stengel citroengras (kneuzen)
1/2 theelepel korianderzaad
1 blikje kokosmelk (400 ml)
4 eetlepels vissaus
1 limoen (uitgeperst)

Pel de garnalen en bewaar de schillen. Snijd de peper in grove stukken.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin al omscheppend op hoog vuur de garnalenschillen met de peper,
de gember, het citroengras en korianderzaad. Schenk er 1,5 liter water bij, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten koken.
Verhit een grillpan, bestrijk de garnalen met  olie en gril in 3 minuten roze.
Zeef de bouillon, schenk de kokosmelk erbij en breng op smaak met de vissaus,limoensap en wat zout.
Schenk de garnalen kokossoep in 4 kommen en serveer de gegrilde garanalen erin of hang ze aan de rand.

09:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.