zondag, 21 december 2008

Recept van de week

Aardperenvelouté

1 l kippenbouillon
3 dl melk
2 dl room
500 g aardperen (topinambours)
4 preiwitten
2 uien
3 stengels witte selder
boter
blaadjes laurier
peper en zout
mini-crôutons
kleine blokjes gekookte ham
witte truffelolie
verse bieslook

Schil de aardperen, pel de uien, spoel de prei en de selder. Snij de groenten in fijne julienne en stoof ze kort in een nootje boter.
Voeg de kippenbouillon, de melk ,de room en de laurier er aan toe. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten afgedekt koke tot de groenten goed gaar zijn. Neem de laurierblaadjes weg en mix de soep.
Warm ze weer op tot tegen de kook en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Werk last-minut elke portie af met hamblokjes, croûtons en een likje truffelolie en een plukje bieslook.

13:30 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goedeavond Martine Prettige Kerstdagen,en een gelukkig en gezond 2009 voor gans de familie.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | maandag, 22 december 2008

De commentaren zijn gesloten.