zondag, 07 december 2008

Recept van de week

Marsepeinkoekjes

225 gram amandelpoeder
125 gram bloemsuiker
1 mandarijn
1 eiwit
1 eetlepel olie
1 druppel amandelessence
1 vanillestokje

Rasp de schil van de mandarijn. Je hebt 1 eetlepel zeste nodig (enkel het oranje van de schil).
Klop het eiwit los (niet stijf). Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er de vanillepitjes uit. Wrijf ze met de vingers door 2 eetlepels amandelpoeder. Meng alle ingrediënten; behalve de olie, door elkaar en kneed de marsepein goed. Voeg indien nodig enkele druppels water toe, tot u een mooi samenhangende substantie krijgt.
Rol er een worst van met 5 cm doorsnede. Snij de rol in plakjes van

1 cm dik en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven (180°C).
Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 minuten tot ze lichtbruin zijn en binnenin nog zacht.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze maximaal 1 week in een luchtdichte koekendoos.

12:00 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.